Partners

Als jonge startup werken we samen met uiteenlopende organisaties, professionals en gedreven ondernemers die ons ondersteunen, versterken en vooral ook inspireren. Ben jij geïnteresseerd in een samenwerking met LENA? Stuur dan een mail naar info@lena-library.com. 

AEG

aeg

De manier waarop we voor onze kleding zorgen heeft een grote impact op de levensduur ervan en op het milieu. AEG is trots om deel uit te maken van LENA the fashion library dmv hun innovatief witgoed dat met grote zorg kleding reinigt op een zo duurzaam mogelijke manier.

Filippa K

filippa k

‘We interpret fashion into wearable, aesthetically balanced pieces, that stand the test of time’. – Filippa Knutsson, Founder. Verfijnde en fashionable kleding met een clean design en hoge kwaliteit. Filippa K biedt de essentials om een perfecte garderobe omheen te bouwen, die zowel qua stijl en kwaliteit een lange levensduur nastreven. Vanuit dit gedachten goed begon Filippa K in 1993 en dit omvat tot op heden nog steeds de essentie van het merk. Filippa K is een samenwerking aan gegaan met Lena the Fashion Library omdat zij geloven in dit vernieuwende concept. ‘

Seepje

seepje

LENA wast met Seepje. Seepje is een 100% plantaardig en fairtrade wasmiddel uit Nepal. Wij wassen onze kleren namelijk met de schillen van de Sapindus mukorossi-vrucht, superschillen die bij aanraking met water een natuurlijke vorm van zeep afstaan. Samen met jou willen wij de wereld schoner en mooier wassen! Want wanneer jij jouw kleren met Seepje wast, zorg je samen met ons voor betere werk- en leefomstandigheden, en natuurbehoud in Nepal.

Marieke Eyskoot

marieke eyskoot

Marieke Eyskoot is sustainable fashion en lifestyle-expert en liefhebber, spreker en presentator, auteur en consultant. Ze zet met haar bureau Talking Dress eerlijke kleding en lifestyle op de kaart. Marieke is auteur van de eerste gids voor fair en fashionable fashion: ‘Talking Dress – alles over eerlijke kleding en lifestyle’, en maakte de bijbehorende, gratis fair fashion en lifestyle shopping app (12.000+ downloads). Ze is organisator van forward fashion vakbeurs MINT (dé duurzame modebeurs van de Benelux) en consultant voor (sustainable) modemerken en bedrijven. Haar handelsmerk is de combinatie van mode gemaakt met respect voor mensen en onze omgeving, en geweldige stijl. Marieke geeft LENA advies op het gebied van samenwerkingen met nieuwe labels.

Sustainable Fashion Gift Card

SFGC

Met de Sustainable Fashion Gift Card geef je een origineel en duurzaam cadeau. Degene die je wil verrassen verzilvert de cadeaukaart bij zo’n 60 aangesloten (web)shops, kledingbibliotheken en belevenissen, zoals workshops. Denk hierbij aan LENA, styling sessies van Indiaan in je Kast of maak je eigen duurzame tas bij Monsak. Koop deze originele giftcard op https://sustainablefashiongiftcard.nl/ en geef zo een duurzaam cadeau aan vrienden, familie en collega’s.

 

Soulstores

soulstores

Soulstores.com is de oudere zus van zegmaarjij.com (ZMJ). Na drie jaar geschreven te hebben over concept stores en bijzondere winkel- en lifestyle concepten, vond oprichtster Talita Kalloe het tijd om van ZMJ een platform te maken waar je u tegen zegt. Vanuit haar werk als freelance journalist voor vakbladen in de mode-, lifestyle- en retail, ontdekte Talita dat er een nieuwe generatie retailers en ondernemers opstond die op hun manier een steentje bijdragen aan een stijlvolle, bewuste en duurzame levensstijl. Op soulstores.com brengt ze winkels en ondernemers in beeld die naar haar idee durven te breken met traditionele systemen. En die op een positieve manier bijdragen aan een duurzame wereld en een bewuste manier van leven.

ASN bank

ASN bank

Met geld kun je veel invloed uitoefenen om de wereld mooier te maken. Voor onszelf en voor volgende generaties. Daarom investeren wij als bank in duurzame ontwikkeling. Dat doen we al sinds onze oprichting in 1960. Wij financieren en beleggen alleen in toekomstgerichte bedrijven, sectoren en landen. Met respect voor mens, dier en natuur. Dat noemen wij: duurzaam bankieren.

KNHM

KNHM

KNHM Participaties BV richt zich op hen die ondernemerschap combineren met het behalen van maatschap­pelijke doelen. Of het gaat om een organisatie die de lokale economie stimuleert of die ouderen meer bij de maatschappij betrekt, KNHM Participaties BV investeert door middel van geld en kennis. Zij maakt ondernemers minder afhankelijk van subsidies, waardoor die meer ruimte hebben om te investeren in kwaliteit en continuïteit. Zo verschuiven we de focus naar duurzame vooruitgang, in plaats van snelle winst. 

Stichting DOEN

DOEN

Stichting DOEN zet zich de komende jaren in voor het versnellen van transities naar een circulaire economie waarin het gemeenschappelijke voorop staat, waar iedereen kan meedoen en waar ruimte is voor radicale verbeelders die een nieuwe blik op de wereld tonen. Door het groter, sterker en zichtbaarder maken van pioniers die zich hiervoor inzetten.