FAQ

Lenen algemeen

Hoe kan ik kleding lenen?

Je kunt bij LENA lenen met een lidmaatschap. Je schrijft je in voor een eenmalig bedrag van €10, waarna je kunt lenen. Alle kledingstukken hebben een aantal punten. Je betaald deze punten per dag. Zo betaal je bijvoorbeeld voor 100 punten €1,- per dag. Je kunt kleding zo lang lenen als je wilt, en we rekenen per maand het verschuldigde bedrag af. Let op: er geldt een minimale leenperiode van 5 dagen.

Moet ik inschrijfkosten betalen als ik iets wil lenen?

Om te kunnen lenen betaal je éénmalig een fee van €10. Na je inschrijving kun je altijd gebruik maken van onze leendiensten. Je inschrijving blijft altijd geldig, ook wanneer je een tijdje even niets leent.

Kan ik ook reserveringen plaatsen?

Ja je kunt via je online account een reservering plaatsen. We hangen het item dan voor je achter op de Westerstraat, of zorgen dat het bij een swap.point voor je klaarligt. Je moet het kledingstuk dan binnen 5 dagen na reservering komen ophalen.

Hoe vaak mag ik wisselen?

Je mag je geleende kleding zo vaak wisselen als je wilt. In onze flagshipstore is dat altijd gratis. Je krijgt 1 gratis swap.point wissel per maand cadeau, vaker wisselen kost €2,50 per keer. Je kunt ook wisselen per post, dan betaal je zelf de  verzendkosten heen en retour.

Als ik online een bestelling plaats om te lenen, wanneer gaat mijn leenperiode dan in?

Je leenperiode gaat in op de dag dat we je order aanbieden bij de door jou gekozen locatie (bv library Westerstraat 174h, swap.points of per post). Deze leverdatum vind je in het checkout proces wanneer je een order plaatst. Als je voor ophalen hebt gekozen, zorg dat je op tijd komt halen, want vanaf deze datum gaat ook je rekening lopen.

Hoelang mag ik iets lenen?

Kleding lenen kan zo lang of kort als jij wilt, dat kan zijn een dag, een week of drie maanden. We rekenen achteraf precies terug hoe lang je iets thuis hebt gehad, en wat je dus moet betalen.

Wat als ik iets leen en ik pas het niet?

Het leuke aan het leensysteem is dat je het weer eenvoudig kunt inwisselen voor iets anders. Twijfel je of iets past? We kunnen je altijd extra foto’s sturen of iets voor je opmeten. Dus laat het ons gerust weten als je dat wilt. Eventuele verzendkosten voor het retourneren of wisselen van items zijn voor jezelf.

Hoe breng ik een geleend item weer terug?

Pakketjes met leen items die je wilt wisselen of retourneren dienen volgens de juiste wasvoorschriften en in de originele verpakking retour te komen. Is het niet gelukt met wassen en wil je een wasbeurtje kopen (€2,50)? Of is er een een ongelukje gebeurd? Geef dit aan op het meegeleverde retourformulier, zodat we dit kunnen meenemen bij de check. Als laatste vul je de meegeleverde retoursticker in op het pakket en je bent helemaal klaar om het pakket in te leveren bij een swap.point! Wil je het pakket per post retourneren? Zorg dan dat het adres van onze bibliotheek (Westerstraat 174h 1015 MP Amsterdam) duidelijk op het pakket zichtbaar is. Verzendkosten zijn dan voor je eigen rekening.

Moet ik mijn geleende items reinigen?

Sommige kledingstukken die je leent ontvangen we graag schoon van je terug, zodat het direct weer de library in kan. Van andere items (met fragiele of gecompliceerde materialen) nemen wij de reiniging op ons (wil je het zelf reinigen? Dat mag zeker, maar wel op eigen risico). Op het label van elk kledingstuk vind je korte wasinstructies die wij per kledingstuk hebben bepaald. Hier vind je alle wasinstructies op een rijtje.

Wat als ik een geleend kledingstuk kwijt ben geraakt?

Kun je een item helemaal niet meer terug kunt brengen, dan moeten we 100% van de verkoopprijs in rekening brengen

Lenen pay-as-you-borrow

Kan ik met een abonnement lenen?

Per eind 2019 bieden we niet langer abonnementen aan. We hebben een simpeler en flexibeler systeem ontwikkeld, waarbij je iets leent, terugbrengt en exact afrekent voor de periode dat je het thuis hebt gehad. Simple as that.

Kan ik uit de hele collectie kiezen?

De gehele kledingcollectie is te leen. Daarnaast hebben we ook een aanbod van accessoires, zoals tassen, sjaals en mutsen, die je kunt lenen. Enkele artikel zijn te fragiel, of lastig te reinigen, waardoor deze alleen te koop worden aangeboden. Denk hierbij aan schoenen, oorbellen en zonnebrillen.

Kan ik zowel online als offline lenen?

Je kunt online lenen altijd combineren met een bezoekje aan onze flagshipstore. In je account heb je altijd toegang tot jouw actuele leengegevens.

Kan ik het lenen tijdelijk pauzeren?

Ja hoor, dat gaat vanzelf. Wanneer je besluit even niets te willen lenen ziet ons systeem dat je niets in je bezit hebt, en wordt er ook niets in rekening gebracht. 

Is het lenen bij LENA vrijblijvend?

Ja, je mag iets lenen wanneer je zelf wilt, je zit nergens aan vast en bent niet verplicht vaker te lenen.

Kan ik ook vooraf betalen als ik iets leen?

Nee we werken uitsluitend met automatische incasso.

Kopen

Is de hele collectie te koop?

Ja, alles in de collectie is zowel te koop als te leen.

Krijg ik ook korting als ik iets heb geleend?

Wanneer je een item voor een minimale periode van 1 maand aaneengesloten leent krijg je 10% korting op de verkoopprijs. Na 2 maanden 20%, 3 maanden 30% etc. Tot een max van 50%. 

Verzenden

Versturen jullie ook naar mijn huis?

Ja hoor, je kunt in de checkout voor deze optie kiezen. De verzendkosten zijn dan wel voor jouw rekening.

Wat zijn de verzendkosten?

Hier vind je een overzicht van alle kosten voor onze verschillende verzendopties.

Kan ik mijn order ook ergens ophalen?

Je kunt je bestelling alijd in onze flagshipstore ophalen, maar je kunt er ook voor kiezen het naar een van onze swap.points te laten versturen. Als je een abonnement hebt mag dat 1x per maand gratis. Wil je vaker wisselen bij een swap.point, of heb je geen abonnement? Dan betaal je voor deze optie €2,50 per wissel.

Doen jullie ook spoedverzendingen?

Je kunt onze levermomenten in het overzicht vinden. Heb je iets echt eerder nodig? Neem dan even contact op, dan kijken we wat we voor je kunnen doen. Mail naar info@lena-library.com of bel naar: 02078 91 781.

Retourneren

Hoe kan ik een order of item retourneren?

Pakketjes met leen items die je wilt wisselen of retourneren dienen volgens de juiste wasvoorschriften en in de originele verpakking retour te komen. Is het niet gelukt met wassen en wil je een wasbeurtje kopen (€2)? Of is er een een ongelukje gebeurd? Geef dit aan op het meegeleverde retourformulier, zodat we dit kunnen meenemen bij de check. Als laatste vul je de meegeleverde retoursticker in op het pakket en je bent helemaal klaar om het pakket in te leveren bij een swap.point! Wil je het pakket per post retourneren? Zorg dan dat het adres van onze bibliotheek (Westerstraat 174h 1015 MP Amsterdam) duidelijk op het pakket zichtbaar is. Verzendkosten zijn dan voor je eigen rekening. Bij een aankoop heb je 14 dagen bedenktijd na ontvangst van je order. Laat het ons wel even per email weten als we (een deel van) je bestelling terug kunnen verwachten. Zodra we het item helemaal in goede orde hebben ontvangen zal het aankoopbedrag + verzendkosten heen zsm worden teruggestort op je rekening.

Zijn er kosten verbonden aan het retourneren van mijn kooporder?

De verzendkosten voor de retourzending zijn voor jou. Wanneer je een order retourneert via een swap.point zijn hier geen kosten aan verbonden.

Zijn er kosten verbonden aan het retourneren van mijn leenorder?

Retourneren van een geleend item is bij de flagshipstore en swap.points altijd gratis. Wil je iets per post retourneren, dan zijn de kosten hiervoor voor jou.

Betalen

Hoe betaal ik voor wat ik leen?

Alle betalingen voor het lenen gaan via automatische incasso. Bij je eerste bestelling vragen we om een SEPA machtiging, waarmee je ons toestemming geeft de verschuldigde bedragen van je rekening af te schrijven.

Kan ik ook lenen zonder automatische incasso?

Nee we werken uitsluitend met automatische incasso.

Welke betalingsmogelijkheden zijn er?

Naast automatische incasso voor het lenen kun je gebruik maken van Ideal.

Inbreng

Kan ik mijn eigen kleding inbrengen bij LENA?

We kopen geen kleding in van particulieren. Heb je mooie items die een tweede leven verdienen, mag je natuurlijk altijd aan ons doneren.