FAQ

Lenen algemeen

Hoe kan ik kleding lenen?

Je kunt bij LENA lenen met een abonnement, waarbij je een vast bedrag per maand betaalt, en zo vaak kunt wisselen als je wilt. Of je kunt eenmalig lenen zonder abonnement volgens het 1-time model, waarbij je per week iets leent. Lees hier meer.

Kan ik ook zonder abonnement lenen?

Ja je kunt zonder abonnement lenen met het 1-time model. Je leent dan iets in periodes van een week en betaalt achteraf per automatische incasso.

Moet ik inschrijfkosten betalen als ik iets wil lenen?

Om te kunnen lenen betaal je éénmalig een fee van €10. Na je inschrijving kun je altijd gebruik maken van onze verschillende leendiensten. Je inschrijving blijft altijd geldig, ook wanneer je een tijdje even niets leent.

Kan ik ook reserveringen plaatsen?

Ja je kunt via je online account een reservering plaatsen. We hangen het item dan voor je achter op de Westerstraat, of zorgen dat het bij een swap.point voor je klaarligt. Deze optie is niet beschikbaar voor abonnees met de oude offline abonnementsvorm. Je kunt upgraden als je hier gebruik van wil maken. Stuur ons hiervoor eventjes een mailtje.

Hoe vaak mag ik wisselen?

Binnen je abonnement mag je zo vaak wisselen als je wilt. In onze flagshipstore is dat altijd gratis. Je krijgt 1 gratis swap.point wissel per maand cadeau, vaker wisselen kost €2,50 per keer. Je kunt ook wisselen per post, dan betaal je de volledige verzendkosten.

Als ik online een bestelling plaats om te lenen, wanneer gaat mijn leenperiode dan in?

Je leenperiode gaat in op de dag dat we je order aanbieden bij de door jou gekozen locatie (bv library Westerstraat 174h, swap.points of per post). Deze leverdatum vind je in het checkout proces wanneer je een order plaatst. Als je voor ophalen hebt gekozen, zorg dat je op tijd komt halen, want vanaf deze datum gaat ook je rekening lopen.

Hoelang mag ik iets lenen?

Leen je iets met punten binnen je abonnement mag je het zolang lenen als je wilt, dat kan zijn een dag, een week of drie maanden. Wat jij wilt! Leen je iets uit de exclusieve collectie naast je abonnement gaat het per maand. Leen je iets 1-time, dan rekenen we in periodes van een week.

Wat als ik iets leen en ik pas het niet?

Het leuke aan het leensysteem is dat je het weer eenvoudig kunt inwisselen voor iets anders. Twijfel je of iets past? We kunnen je altijd extra foto’s sturen of iets voor je opmeten. Dus laat het ons gerust weten als je dat wilt. Eventuele verzendkosten voor het retourneren of wisselen van items zijn voor jezelf.

Hoe breng ik een geleend item weer terug?

Pakketjes met leen items die je wilt wisselen of retourneren dienen volgens de juiste wasvoorschriften en in de originele verpakking retour te komen. Is het niet gelukt met wassen en wil je een wasbeurtje kopen (€2)? Of is er een een ongelukje gebeurd? Geef dit aan op het meegeleverde retourformulier, zodat we dit kunnen meenemen bij de check. Als laatste vul je de meegeleverde retoursticker in op het pakket en je bent helemaal klaar om het pakket in te leveren bij een swap.point! Wil je het pakket per post retourneren? Zorg dan dat het adres van onze bibliotheek (Westerstraat 174h 1015 MP Amsterdam) duidelijk op het pakket zichtbaar is. Verzendkosten zijn dan voor je eigen rekening.

Moet ik mijn geleende items reinigen?

Sommige kledingstukken die je leent ontvangen we graag schoon van je terug, zodat het direct weer de library in kan. Van andere items (met fragiele of gecompliceerde materialen) nemen wij de reiniging op ons. Op het label van elk kledingstuk vind je korte wasinstructies die wij per kledingstuk hebben bepaald. Hier vind je alle wasinstructies op een rijtje.

Wat als ik een geleend kledingstuk kwijt ben geraakt?

Kun je een item helemaal niet meer terug kunt brengen, dan moeten we 100% van de verkoopprijs in rekening brengen

Lenen abonnement

Uit welke abonnementen kan ik kiezen?

We hebben 4 verschillende abonnementen: abo small, medium, large & zero. Met het small, medium en large abonnement kun je uit de basis- en exclusieve collectie lenen. Met het zero abonnement alleen uit de exclusieve collectie. Hier vind je alle abonnementen.

Voor hoelang sluit ik een abonnement af?

Je sluit een abonnement af voor een minimale periode van 3 maanden. Daarna is je abonnement maandelijks opzegbaar, met 1 maand opzegtermijn.

Kan ik uit de hele collectie kiezen?

Alles uit de collectie is te leen met een abonnement. De basiscollectie leen je met punten, en de exclusieve collectie tegen extra bijbetaling.

Kan ik met een abonnement reserveringen plaatsen?

Ja je kunt via je online account een reservering plaatsen. We hangen het item dan voor je achter op de Westerstraat, of zorgen dat het bij een swap.point voor je klaarligt. Deze optie is niet beschikbaar voor abonnees met de oude offline abonnementsvorm. Je kunt upgraden als je hier gebruik van wil maken. Stuur ons hiervoor eventjes een mailtje.

Kan ik met een abonnement online én in de fysieke library lenen?

Je kunt online lenen altijd combineren met een bezoekje aan onze flagshipstore, dat zit bij je abonnement inbegrepen. Abonnees met de oude offline abonnementsvorm kunnen nog niet online lenen. Je kunt upgraden als je hier gebruik van wil maken. Stuur ons hiervoor eventjes een mailtje.

Kan ik mijn abonnement upgraden als ik meer wil lenen?

Ja, je kunt je abonnement altijd naar boven bijstellen. Je doet dit via bij 'subscriptions' in 'my account'.

Kan ik mijn abonnement downgraden als ik minder wil lenen?

De eerste drie maanden van je abonnement kun je niet bijstellen naar beneden. Zodra de minimale abonnementsperiode is verstreken kun je altijd je abonnement wijzigen.

Kan ik een abonnement delen met een vriendin?

Een abonnement kan maar op naam van 1 persoon zijn. Je mag samen gebruik maken van een abonnement, maar degene die het afsluit is aansprakelijk.

Kan ik mijn abonnement tijdelijk pauzeren?

Je kunt je abonnement tijdelijk bevriezen. Stuur hiervoor een uiterlijk 1 maand voor de bevriezing een mail naar: info@lena-library.com. Geef hierbij ook aan wanneer het abonnement weer in kan gaan.

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Je kunt je abonnement opzeggen door een email te sturen naar info@lena-library.com. Geef hierin aan waarom je wilt opzeggen en per wanneer. Ben je in de library op de Westerstraat? Dan kun je ook een opzegformulier invullen.

Wat is de opzegtermijn?

We hanteren een opzegtermijn van 1 maand. Houd er wel rekening mee dat de minimale periode van een abonnement 3 maanden is.

Lenen 1-time

Is het lenen via 1-TIME vrijblijvend?

Ja, je mag iets lenen wanneer je zelf wilt, je zit nergens aan vast en bent niet verplicht vaker te lenen.

Wat is de leentermijn van 1-TIME?

Je leent in termijnen van 1 week. Je mag een item wel zolang lenen als je wilt. Zodra we je item(s) weer retour hebben ontvangen berekenen we je totale leenperiode en maken op basis hiervan een factuur.

Kan ik ook vooraf betalen als ik iets 1-TIME leen?

Nee we werken uitsluitend met automatische incasso.

Kopen

Is de hele collectie te koop?

Ja, alles in de collectie is zowel te koop als te leen.

Krijg ik ook korting als ik iets heb geleend?

Wanneer je een abonnement hebt krijg je altijd 10% korting op al je aankopen. Je hoeft het dan niet persé eerst te lenen, maar dat kan natuurlijk wel.

Verzenden

Versturen jullie ook naar mijn huis?

Ja hoor, je kunt in de checkout voor deze optie kiezen. De verzendkosten zijn dan wel voor jouw rekening.

Wat zijn de verzendkosten?

Hier vind je een overzicht van alle kosten voor onze verschillende verzendopties.

Kan ik mijn order ook ergens ophalen?

Je kunt je bestelling alijd in onze flagshipstore ophalen, maar je kunt er ook voor kiezen het naar een van onze swap.points te laten versturen. Als je een abonnement hebt mag dat 1x per maand gratis. Wil je vaker wisselen bij een swap.point, of heb je geen abonnement? Dan betaal je voor deze optie €2,50 per wissel.

Doen jullie ook spoedverzendingen?

Je kunt onze levermomenten in het overzicht vinden. Heb je iets echt eerder nodig? Neem dan even contact op, dan kijken we wat we voor je kunnen doen. Mail naar info@lena-library.com of bel naar: 02078 91 781.

Retourneren

Hoe kan ik een order of item retourneren?

Pakketjes met leen items die je wilt wisselen of retourneren dienen volgens de juiste wasvoorschriften en in de originele verpakking retour te komen. Is het niet gelukt met wassen en wil je een wasbeurtje kopen (€2)? Of is er een een ongelukje gebeurd? Geef dit aan op het meegeleverde retourformulier, zodat we dit kunnen meenemen bij de check. Als laatste vul je de meegeleverde retoursticker in op het pakket en je bent helemaal klaar om het pakket in te leveren bij een swap.point! Wil je het pakket per post retourneren? Zorg dan dat het adres van onze bibliotheek (Westerstraat 174h 1015 MP Amsterdam) duidelijk op het pakket zichtbaar is. Verzendkosten zijn dan voor je eigen rekening. Bij een aankoop heb je 14 dagen bedenktijd na ontvangst van je order. Laat het ons wel even per email weten als we (een deel van) je bestelling terug kunnen verwachten. Zodra we het item helemaal in goede orde hebben ontvangen zal het aankoopbedrag + verzendkosten heen zsm worden teruggestort op je rekening.

Zijn er kosten verbonden aan het retourneren van mijn kooporder?

De verzendkosten voor de retourzending zijn voor jou. Wanneer je een order retourneert via een swap.point zijn hier geen kosten aan verbonden.

Zijn er kosten verbonden aan het retourneren van mijn leenorder?

Retourneren van een geleend item is bij de flagshipstore en swap.points altijd gratis. Wil je iets per post retourneren, dan zijn de kosten hiervoor voor jou.

Betalen

Als ik uit de exclusieve collectie leen, of 1-TIME, hoe betaal ik dan?

Alle betalingen voor het lenen gaan via automatische incasso. Bij je eerste bestelling vragen we om een SEPA machtiging, waarmee je ons toestemming geeft de verschuldigde bedragen van je rekening af te schrijven. Je ontvang hier altijd een factuur van.

Kan ik ook lenen zonder automatische incasso?

Nee we werken uitsluitend met automatische incasso.

Welke betalingsmogelijkheden zijn er?

Naast automatische incasso voor het lenen kun je gebruik maken van Paypal en Ideal.

Inbreng

Kan ik mijn eigen kleding inbrengen bij LENA?

We kopen geen kleding in van particulieren. Heb je mooie items die een tweede leven verdienen, mag je natuurlijk altijd aan ons doneren.