Meet Nina

Abonnee Nina is 28 jaar, en werkt als psycholoog-trainer en coach: ze begeleid mensen tijdens persoonlijke en professionele ontwikkelingstrajecten.

 

testimonial nina

Waarom leen je kleding?

Ik leen kleding omdat ik het principe van 'kleding delen' heel mooi vind. Het is duurzaam, het geeft veel opties qua kleding, en ik kan zo vaak als ik zin heb 'iets nieuws' aantrekken. Op het moment dat ik iets minder vaak ga dragen, kan ik het terugbrengen naar LENA, waarna iemand anders er weer helemaal van kan genieten als 'iets nieuws'. Kleding gaat daardoor veel langer mee, denk ik.

Wat vind je het leukste aan LENA?

Nou, het is heel fijn dat LENA en ik dezelfde smaak in kleding hebben. Bovendien vind ik de winkel echt mooi gestyled/ingericht: het gaat helemaal om de kleding, maar heeft toch een eigen 'feel' en straalt rust uit. Bovendien vind ik het leuk dat de LENA-collectie steeds verandert: zo raak ik er niet snel op uitgekeken, en kan ik elke keer nieuwe stukken ontdekken.

Wat maakt LENA anders dan andere winkels?

Het hele basisprincipe van kleding lenen in plaats van kopen is al zo anders dan alle andere winkels. LENA is een concrete, zichtbare, smaakvolle en tastbare vorm van 'slowing fashion down'. Je zou vintage winkels ook kunnen zien als slower fashion, maar LENA gaat nog een stap verder.

Wat spreekt je het meeste aan aan de collectie?

Ik vind het heel leuk dat er diversiteit in zit. Scandinavische merken bijvoorbeeld waar hele mooie basics in zitten, maar ook grappige, kleurrijke vintage-stukken. Ik hou zelf van afwisseling in mijn kleding, en als ik bij LENA leen, kan ik lenen waar ik op dat moment zin in heb qua stijl. Dat is leuk!

Zou je LENA aanbevelen aan vriendinnen? Waarom?

Ja, absoluut - doe ik ook regelmatig. Omdat ik het echt een goed idee vind, ik vind de uitvoering van het idee goed, ik vind de collectie mooi, ik vind het een speelse en toch doordachte bijdrage aan duurzamer leven. Het heeft mij ook bewuster gemaakt van dat ik zelf kleding niet per se lang hoef te houden: ik kan er van genieten zolang het van mij is, en vind het dan ook prima om het weer in te leveren. Dan kan ik weer iets nieuws uitzoeken, zonder schuldgevoel richting planeet aarde.

See you soon @ LENA