Impact

Own less live more

De fashion industrie heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot de op één na meest vervuilende en mens onvriendelijke bedrijfstakken die er is. Zo is textiel goed voor tien procent van de wereldwijde CO2- uitstoot en bijna de helft van de afvalwater problemen én werkt een zesde van de wereldbevolking in de kledingindustrie. Brr, om akelig van te worden als je het ons vraagt!

Wij vinden dat het anders moet. En geloven ook dat dat kan. Wij willen met LENA een game changing impact maken. Daarom stimuleren we de consument bewuster te consumeren. En richten we ons op awareness binnen de modeketen. LENA verlengt de levensduur van kleding: hoe langer een kledingstuk mee gaat, des te minder broeikasgas er vrijkomt en waardevolle grondstoffen worden verspild. Er hoeft immers minder nieuwe kleding te worden gemaakt.

Daarnaast zetten we ons ook in om ontwerpers en merken te inspireren en stimuleren producten te maken die van zo’n sterke kwaliteit en tijdloze stijl zijn dat ze heel lang meegaan. Op die manier kan er ook aan die kant van de keten een verandering tot stand komen.

Stop destroying our planet, that's where I keep all my stuff!