So fresh & so clean!

Wist je dat de Nederlandse vrouw gemiddeld bijna €900 uitgeeft aan kleding per jaar? Behoorlijk wat leuke outfits om in te schitteren lijkt me zo. En om die mooie outfits zo lang mogelijk mooi te houden, delen we heel graag wat van onze wastips met jullie! Oh en we hebben een super leuk interview met onze washeld Jasper van Seepje.

Ok, laten we meteen even met een zwaar statement beginnen, dan hebben we het maar gehad: Het grootste aandeel in milieuvervuiling komt door wassen en andere nazorg. ECHT? Ja echt! Dus het goede nieuws is dat we daar zelf lekker veel invloed op hebben en dus direct mee aan de slag kunnen thuis. Maar hoe dan….hoor ik je denken. Komt ie:

// Lekker voor de hand liggend, maar was wat minder vaak. Spaar tot je een volle trommel hebt, zodat je optimaal gebruik maakt van je machine, het water en wasmiddel wat je erin gooit.

// Hang je kleding tijdens het douchen in de badkamer om het weer fris te laten ruiken ipv het meteen in de trommel te gooien. 

// Een droger verbruikt veel energie en zorgt ervoor dat je kleding sneller slijt. Lekker ophangen om te drogen dus.

// Donkere kleuren langer mooi houden? Giet er een scheutje natuurazijn bij. 

// Minder strijken scheelt heel veel in energie. En zeg nou zelf… er zijn wel 1000 dingen te bedenken die leuker zijn dan strijken ;).

Heb je weleens nagedacht over wat er allemaal in het wasmiddel zit wat je gebruikt? En dat stroomt allemaal het riool in na een wasbeurt, jakkie. Kies liever voor iets natuurlijks. Beter voor het afvalwater en je kleding blijft er ook veel langer mooi door, win-win! Wij wassen alles met Seepje. Een ‘all natural’ wasmiddel uit Nepal.

Het team achter Seepje werkt net als wij superhard om op een leuke manier iets goeds bij te dragen aan het milieu. Omdat we het zo tof vinden wat Seepje doet belden we ze op en vroegen we één van de oprichters Jasper de hemd van het lijf. Omdat we op de website van Seepje alles al kunnen lezen over hoe het allemaal werkt, vertelde Jasper wat meer over zichzelf. Vet leuk!

seepje

'Mijn ultieme wastip? Tijdens het wassen terugdenken aan de leuke momenten waarmee je de was vies hebt gemaakt ;)!'

Hoi! Vertel eens, wie ben je en wat doe je?

Hoi ik ben Jasper, 25 lentes jong en ben een van de oprichters van Seepje. Jasper in een notendop: ik ben, met super veel plezier, verantwoordelijk voor de marketing en productontwikkeling van Seepje. Ik drum in mijn vrije tijd, hoewel die vrije tijd helaas schaars is. Heerlijk om gezellig te jammen en nummers te maken. En maak graag mensen blij, privé maar ook in mijn werk.

Er is vast iets wat je het meest inspirerend vind aan wat je doet?

De voldoening zit voor mij in de kern vanuit waar we werken. We doen alles vanuit een positieve overtuiging en daar maken we mensen happy mee. En dat geld eigenlijk voor iedereen in de hele keten, ons team in Nepal, consumenten, de sociale werkplaats waarmee we werken, retailers, noem maar op.
Daarnaast moet ik ook zeggen dat het ook ontzettend stimulerend werkt om erkenning te krijgen voor wat we doen, best wel bijzonder!

Wat was het meest spannend om te doen?

De introductie van Seepje bij de AH was enorm spannend, niet alleen voor mij maar voor het hele team. Een hele grote stap om in zo’n grote supermarkt te liggen en zoveel mensen die toegang hebben tot je product.
Op persoonlijk vlak vind ik dan optredens het meest spannend denk ik. Je kent je verhaal van binnen en van buiten, maar soms sta ik voor een groep en breekt het zweet me uit. Meestal bereid ik presentaties ook niet voor, dan komt het er allemaal veel natuurlijker uit. Gelukkig gaat dat ook altijd goed!

Wat is jullie eerstvolgende grote mijlpaal met Seepje?

We zijn druk bezig met het uitrollen in Duitsland en natuurlijk de nieuwe poets lijn. Te gek natuurlijk dat we daarmee al een award hebben gewonnen, dat geeft super veel energie!
Ik moet eerlijk zeggen dat verdere stipjes op de horizon nog echt heel concreet zijn. Ik geloof dat we nog wel wat beter kunnen worden in het stellen van doelen. Thanks voor de reminder ;)!

Ok, een vraag die wat dichter bij LENA staat: heb je zelf eigenlijk een duurzame kledingkast?

Tja goeie, ik denk dat het duurzamer is dan ik zelf denk, want ik ben niet iemand die daarop bespaard. Zo draag ik ook mijn kleding super lang door en ik was natuurlijk alles met Seepje ;). Ik koop dan weer niet persé duurzame kleding. Ik vind het stiekem ook maar lastig om daar helemaal in te duiken. Van de merken en winkels waarvan ik weet dat ze niet de beste keuze zijn koop ik ze niet hoor, want ik kan dat ook niet naar mezelf verantwoorden.

Wat is je sterrenbeeld?

Schorpioen

Wat is je guilty pleasure?

Oeh moeilijke vraag is dat. Dan ga ik voor een broodje kroket. ALTIJD GOED!

jasper

Bedankt Jasper! Veel wasplezier allemaal! Seepje is ook te koop in onze winkel, en heb je vragen?

Laat het ons weten, we hebben inmiddels behoorlijk wat waservaring dus kunnen je vast helpen!

Liefs,
LENA

< Previous / Next >