Kleding lenen vies? No way!

Zo zorgen wij voor een super fris & fruitige collectie

Uit onderzoek blijkt dat er nog steeds mensen zijn die zo hun twijfels hebben over de hygiëne van kleding lenen. Bij hotels gaan we ervan uit dat het beddengoed altijd goed gereinigd wordt, waarom zou dat voor geleende kleding anders zijn? Wij van LENA library weten hoe schoon onze kleding is en daarom vertellen we jou in deze blog alles over de reiniging van onze collectie. Geloof ons, kleding lenen is echt alles behalve vies!

Librarian Juultje LENA library | kleding lenen is niet vies

Zelf wassen

Het grootste deel van de collectie kunnen onze klanten zelf wassen na gebruik. Daar hebben we bewust voor gekozen vertelt librarian Suzanne: “Toen we begonnen met LENA waren we ervan overtuigd dat wij de nazorg van de teruggebrachte kleding op ons moesten nemen. Maar onze klanten gaven juist aan het ongemakkelijk te vinden om gedragen en ongewassen kleding in te leveren. Ze willen alles liever netjes bij ons terugbrengen.” Om jouw leven makkelijk te maken geven we bij elk kledingstuk duidelijke wasinstructies mee over de temperatuur en of er gestreken moet worden. Onze kleding komt eigenlijk altijd fris en netjes terug. Voor de zekerheid controleren we ALLE items die terugkomen nog eens extra goed op vlekjes en geurtjes. Is alles in orde? Dan wordt de kleding nog even snel gestoomd in de winkel en kan het weer terug de rekken in.

 

Ongelukjes?

Soms gebeurt het dat een kledingstuk gewassen is maar toch niet helemaal fris ruikt. Dan gaat librarian en wasexpert Juultje aan de slag. Zij heeft allerlei trucjes om de kleding weer in perfecte staat te krijgen zodat het weer fris en fruitig met de volgende leenster mee naar huis kan. Kleding gaat NOOIT terug de collectie in als er blijvende vlekken in zitten, niet helemaal fris ruikt of als er iets stuk is. Wij vinden het super belangrijk dat jij onze kleding met plezier draagt en dat kan alleen als het in perfecte staat is. Natuurlijk kan een kledingstuk na het passen (net als in elke andere winkel) nét iets minder lekker ruiken. Laat het ons weten en we lossen het direct voor je op!

 

Seepje wasmiddel | kleding lenen is niet vies

Reiniging door LENA

Sommige kledingstukken hebben net een beetje extra tender love and care nodig. Bijvoorbeeld omdat de stof heel delicaat is of omdat het gewoon lastig zelf te reinigen is zonder de juiste apparatuur. Die kledingstukken brengen onze klanten ongewassen terug en dan gaan wij ermee aan de slag. Wij gebruiken voor alle was de vloeibare wasmiddelen van Seepje die gemaakt zijn van 100% natuurlijke ingrediënten met heerlijke etherische oliën. De manier waarop we voor onze kleding zorgen heeft een grote impact op de levensduur ervan. Daarom gebruiken we innovatieve machines die met grote zorg de kleding reinigt op een zo duurzaam mogelijke manier. De wasmachine gebruikt bijvoorbeeld minder water als de trommel niet vol zit.

 

Kleding lenen vies? EXIT vooroordeel, ENTER fijne geleende items!

Zo, nu weet je hoe het echt zit en kun je je vooroordelen over kleding lenen uit het raam gooien. Ben je nog niet helemaal overtuigt? Kom langs om met je eigen neus te ruiken hoe heerlijk schoon onze collectie is. Wedden dat jij net als veel van onze bezoekers binnenkomt en zegt: “Hé, wat ruikt het hier lekker!”

See you soon @ LENA

 

< Previous / Next >