9 tips voor de perfecte festival outfit

Het festivalseizoen staat voor de deur. LENA’s die-hard festivalganger Suzanne weet als geen ander dat een goede voorbereiding het halve werk is. Ook Professional Wild Child Zoë, oprichtster van online platform Moderne Hippies, weet uit ervaring wat de do’s en dont’s zijn. Wij zetten hun 9 festival outfit tips voor je op een rijtje.

1. Pijnvrije voetjes van de vloer

Weet je hoe groot festivalterreinen zijn?! Je loopt zo 10 km per dag en vergeet ook de dansmarathon niet. Neem dus altijd schoenen mee die lekker zitten. Librarian Suzanne zweert bij Dr Martins, stevig én goed te combineren met bijna elke outfit. Zoë kiest meestal voor één paar schoenen die het hele festival mee kunnen gaan en past daar haar outfits op aan. “Op basis van die schoenen maak ik, afhankelijk van de weersverwachting, vooraf een paar outfits. Zo kies ik vaak voor zwarte biker boots, die zowel bestendig zijn tegen zon, regen, wind, modder en bier.”

2. Goed combineren is beter voor je rug

Een outfit die lekker zit is een absolute must voor een relaxed festival. Doe daarom net als Zoë: “Comfort staat voor mij echt op één - je wilt bovenal genieten van het festival, toch? Ik kies daarom altijd eerst voor iets waar ik ook echt in kan feesten, en daarna een paar items die mijn outfit wat creatiever maken.” Geen poespas met teveel accessoires of tasjes dus! “Kies je outfits vooraf goed uit, daar bespaar je veel tijd (en een zware tas) mee.” 

3. Het weer, be prepared

Duimen voor mooi weer is helaas geen garantie voor succes. Zorg er dus voor dat je op alles voorbereid bent. Dat betekent een comfortabele en vooral waterdichte regenjas of poncho die bij voorkeur ook nog enigszins flatteus is. En verder… Laagjes, laagjes en nog meer laagjes. Het handigste is om alleen kleding mee te nemen die je makkelijk met elkaar kan combineren, ongeacht de temperatuur. Vergeet ook je bikini niet. Wist je dat Suzanne afgelopen festivalseizoen bijna alleen maar in haar bikini topje heeft rondgelopen? 

4. Badslippers are a girls best friend

Badslippers? Jazeker, badslippers mag je AB-SO-LUUT niet vergeten. Behalve dat ze goed van pas kunnen komen als je ondanks die stevige schoenen tóch blaren hebt gekregen, zijn ze vooral onmisbaar voor een onbezorgde douche.

5. Doe de Dixie test

Vraag je bij elke outfit af: “Hoe makkelijk kan ik hiermee naar de wc?” Die stinkende blauwe Dixies zijn altijd een ramp maar helemaal als je ook nog eens worstelt met je kleding. Een jumpsuit met lange wijde pijpen is dan verre van ideaal. Tenzij je van plan bent het vloertje van zo’n blauwe griezel een dweilbeurtje te geven natuurlijk. Een korte variant is wél een goed idee.

6. Alles voor een stralende huid

Als je lekker in je vel zit kun je elke outfit rocken. Voor een stralende en gezonde huid neemt Suzanne daarom altijd zonnebrand én een dopje voor een waterflesje mee. Goed gehydrateerd dansen zonder verbrande schouders, wij houden er van.

7. Slimme statement items

OK, je hebt degelijke schoenen ingepakt en een paar comfortabele outfits. Nu is het tijd om je outfit nét dat beetje extra spice te geven. Zoë kiest altijd een paar statement items. “Kies voor één toffe zonnebril en één vette hoed - zo kom je al heel ver om je outfit nét even anders te maken." Een goede glitter top doet ook wonderen vindt Suzanne. “Zo maak je van een simpele jeans, rokje of shorts zonder moeite een geweldige festival outfit.” Geen glitters in je kast? Wij hebben het meest glitterende én comfortabele pak EVER te leen. En wat dacht je van een LENA fanny pack? Owning shit, ladies! 

8. Kan je festival outfit tegen een stootje?

Heb je alles bij elkaar gezocht? Doe dan nog een laatste belangrijke check: kan de weinige kleding die je meeneemt ook tegen een stootje? Je wilt natuurlijk niet dat je outfits halverwege al niet meer draagbaar zijn vanwege opvallende vlekken, klotsende oksels of omdat ze maar niet willen drogen na een flinke hoosbui.

9. Does lief voor je oren

Eerlijk is eerlijk, oordopjes zijn geen onderdeel van je festival outfit. Toch zijn ze onmisbaar voor een goede look. Niets killt je outfit zo erg als een chagrijnige kop omdat je oorpijn hebt van de harde muziek, of wallen tot op je knieën vanwege slaapgebrek door luidruchtige buren.

Alvast heel veel dansplezier! Ben je nog op zoek naar een top of broek met een kek printje om je festival outfit helemaal af te maken? Kom gezellig langs in de winkel, librarian Juultje staat klaar voor meer tips en tricks.

See you soon @ LENA
< Previous / Next >