LENA library style: De fashion favorites van abonnee Gwen

Style favorites blog LENA library Amsterdam abonnee Gwen

"LENA is de kledingkast van Amsterdam en alle leensters delen iets met elkaar: hun liefde voor fashion"

LENA abonnee Gwen Cunningham werkt als sustainability coordinator in de mode industrie. Met een team van innovatieve denkers werkt ze aan manieren om de modewereld duurzamer te maken. Geen wonder dat ze kleding leent. Volgens haar is een kledingbibliotheek niet alleen een goed voorbeeld van een deeleconomie maar helpt het ook om mensen te leren wat de echte waarde van kleding is. Benieuwd waar Gwen haar inspiratie vandaan haalt en wat haar fashion favorites zijn? Check it out!

Once upon a time… 

Gwen hoopt dat we weer gaan waarderen hoeveel energie en materiaal er in een kledingstuk zit. Inmiddels is kleding zo makkelijk en goedkoop te produceren dat het (bijna) een wegwerpartikel is geworden. Dat was vroeger wel anders. 300 tot 400 jaar geleden was kleding zo waardevol dat mensen kledingstukken zelfs in hun testament zetten. Kleding werd van generatie op generatie doorgegeven. In die periode waren natuurlijke materialen kostbaar en alle kleding werd met de hand gemaakt.

Kleding lenen, goed verhaal

Elk kledingstuk heeft zijn eigen verhaal en hoe langer kleding wordt gedragen door verschillende mensen, hoe interessanter dat verhaal wordt. Gwen is van mening dat LENA daaraan bijdraagt door mensen en kleding op een andere manier bij elkaar te brengen, daardoor ontstaat er een bijzondere band. “Als ik op straat mensen tegenkom die een kledingstuk dragen dat ik ook ooit heb geleend, voel ik me met hen verbonden”. Ze ziet LENA als de kledingkast van Amsterdam en alle leensters delen iets met elkaar: hun liefde voor fashion.

De fashion favorites van Gwen

Klassieke Hollywood westerns en musicals, en dan vooral de mannelijke acteurs, geven Gwen inspiratie voor haar kledingkeuzes. Haar stijl omschrijft ze als eigenwijs en masculine waarbij ze klassieke vormen combineert ze met modern. Bij haar kledingkeuze gaat ze voor kwaliteit en vakwerk. Voor deze shoot heeft ze gekozen voor een vintage jurk met opvallende print die ook prima gedragen kan worden als jas.

Wil jij ook jouw fashion favorites delen? Stuur een mail naar suzanne@lena-library.com!

See you soon @ LENA

< Previous / Next >