5 duurzame cadeautips van LENA voor de feestdagen

cadeautips feestdagen LENA library

Zodra je weer in het donker naar je werk fietst met verkleumde vingers en de lichtjes je tegemoet fonkelen in de winkelstraten, dan weet je het wel … De feestdagen komen eraan! Hartstikke leuk natuurlijk, maar de stress om voor iedereen iets leuks te kopen kun je vast missen als kiespijn.

5 duurzame cadeautips 

Om het je iets makkelijker te maken heeft LENA 5 duurzame cadeautips voor je op een rijtje gezet.

1. Heerlijk schoon met Seepje

Seepje tovert de superschillen van de Supindus mukorossi vrucht om tot duurzame wasmiddelen. Zodra de schillen water zien maken ze een natuurlijke vorm van zeep aan die je kleding heerlijk schoon én zacht maakt. Uiteraard betalen ze de boeren een eerlijke prijs en geven ze mensen met afstand tot de arbeidsmarkt de kans om werkervaring op te doen in hun sociale werkplaats. Wil jij een schonere én mooiere wereld cadeau doen? Een kind kan de was doen!

€9,95 | alleen in de winkel

2. Dit is een goede gids

Marieke Eyskoot is dé duurzaamheidsgoeroe van Nederland. Haar boek Dit is een goede gids is niet zomaar een stapel papier met een kaft eromheen. Het is dé manier om makkelijk en goedkoop elke dag een beetje duurzamer te leven. Ook mooi: er is zowel een Nederlandse als internationale uitgave (engelstalig). Meteen fijne inspiratie voor de goede voornemens!

€20,- | alleen in de winkel

3. Handgemaakt in de Himalaya

TIMI (spreek uit: Tie me) maakt heerlijk zachte sjaals. Ideaal voor overdag naar business meetings, ‘s avonds op de bank, ‘s zomers in het park en ‘s winters tegen de kou. De sjaals worden afgewerkt door vrouwen in het TIMI’s Women Empowerment Project in Nepal. Behalve een prachtig cadeau voor je liefste (schoon)moeder, zus, vriendin of vrouw, geef je ook een vrouw ergens op de wereld een onafhankelijke toekomst.

€50,- | online en in de winkel

4. LENA giftbox

Welke vrouw wil er geen oneindig wisselende kledingkast? Geef onze giftbox cadeau en jij maakt die droom waar! Het enige wat jij hoeft te doen is onze winkel (online) bezoeken en wij maken er een feestje van. Zo simpel kan het leven zijn.

vanaf €50,- (2 maanden lenen, geen inschrijfkosten) | online en in de winkel

5. Let’s be FRAENCK

Is jouw (schoon)moeder, zus of vriendin gek op bijzondere tassen? Dan hebben wij hét perfecte cadeau: de stoere tassen van FRAENCK. Ze worden gemaakt van kwalitatief hoogstaand restmateriaal waardoor elke tas uniek is. Fair made, in Nederland en 100% vegan.

vanaf €79,- | online en in de winkel

Bonustip!

Kun jij geen genoeg krijgen van onze duurzame cadeautips? Ok, nog eentje dan... We verkopen ook vintage sieraden die elke (feest)outfit nóg mooier maken.

vanaf €10,- | alleen in de winkel

See you soon @ LENA
< Previous / Next >