Body positive – Op je mooist met LENA

De keuze is reuze bij LENA, maar welke items maken jou nog mooier? Om je daarbij te helpen hebben wij Chiara Spruit a.k.a. Indiaan in je kast uitgenodigd. Elke eerste vrijdag van de maand is ze bij LENA om te laten zien hoe jij je lichaam meer in verhouding kunt brengen. Zeg maar DOEI tegen crashdiëten, verplicht elke dag sporten, filters of Photoshop. Het enige wat jij nodig hebt om er op je best uit te zien is de juiste kleding. Onze blogger Marloes maakte een afspraak en voelde zich na afloop meteen een paar kilo lichter.

 

body positive LENA library

Photo: HEATHER HAZZAN AND LILY CUMMINGS/ALL WOMAN PROJECT

Welkom

Bij binnenkomst verwelkomt Chiara me met een grote smile. “Ga lekker zitten. Thee?” Het is pas de tweede keer dat ze bij LENA is maar ze hoort er al helemaal thuis. Dat komt misschien omdat ze zo enthousiast is over het concept. “Ik ben helemaal fan van LENA, ze maken de wereld groener én mooier.” Vaak hoort Chiara van haar klanten dat ze graag kleding willen lenen maar dat ze moeite hebben om hun maat te vinden. Volgens haar zijn daar simpele oplossingen voor. “Met een riem, een klein steekje of een broche zijn dat soort pasproblemen zo verholpen”.

Het probleem

In de tijd van Rubens waren brede heupen het ultieme teken van vrouwelijkheid, voor mij zijn ze vooral een ergernis. Niet omdat ik ze lelijk vind, maar omdat ik altijd problemen heb om de juiste broeken en jurkjes te vinden. Brede heupen en een slanke taille is niet iets waar de mode industrie veel rekening mee houdt. Ook voor mijn body issues heeft Chiara natuurlijk mooie oplossingen maar voordat ze die geeft drukt ze me op het hart dat “maten maar nummers zijn”. Chiara adviseert om er vooral niet te veel op te letten en gewoon dingen uit het rek te trekken en te proberen. Bovendien zijn maten bij elk merk weer anders. “Blijf zoeken naar de merken die bij jouw lichaam passen”.

In verhouding

Chiara neemt me mee naar de spiegel om eens even goed te kijken naar mijn lichaam. Dat klinkt misschien ongemakkelijk, maar het valt me alles mee. Dat kan ook komen omdat ze me vrijwel meteen complimenteert met mijn ‘prachtige zandloper figuur’. Hoppa, die steek ik in mijn zak. “Laten we om te beginnen even gaan spelen met de kleding die je nu aan hebt”. Ze laat zien dat mijn heupen en schouders beter in balans zijn als ik tops met een hogere halslijn zou dragen. “En kijk, als je een langere ketting zou dragen dan geeft dat meer lengte aan je hals”. Vervolgens trekt ze een paar te gekke items uit de rekken die ik zelf nooit gekozen zou hebben.

Een hoofd vol inspiratie

Met een hoofd vol ideeën over hoe ik mijn kleding beter kan gebruiken en een paar toffe items van LENA loop ik na de sessie weer naar buiten. Grappig hoe Chiara zoveel inspiratie in een half uur weet te proppen. Want behalve dat ik nu beter weet hoe ik mijn lichaam het beste tot haar recht kan brengen heeft Chiara nog meer gedaan. Haar ultieme tip: “Ruim je kast op en kijk in welke kleding jij je écht goed voelt. En de rest? Weg ermee (maar natuurlijk niet in de prullenbak). Jij verdient het om je elke dag goed te voelen in je outfit”.

Benieuwd geworden naar LENA x INDIAAN? Chiara is er op elke eerste vrijdag van de maand (check Facebook voor de precieze data en tijden). Lees ook onze eerdere blog over Indiaan in je kast voor meer info over Chiara.

See you soon @ LENA

Liefs, LENA

< Previous / Next >