Partners van LENA

 

 

aeg_partners
De manier waarop we voor onze kleding zorgen heeft een grote impact op de levensduur ervan en op het milieu. AEG is trots om deel uit te maken van LENA the fashion library dmv hun innovatief witgoed dat met grote zorg kleding reinigt op een zo duurzaam mogelijke manier.

(LEES MEER)

merk_filippa K
‘We interpret fashion into wearable, aesthetically balanced pieces, that stand the test of time’. – Filippa Knutsson, Founder. Verfijnde en fashionable kleding met een clean design en hoge kwaliteit. Filippa K biedt de essentials om een perfecte garderobe omheen te bouwen, die zowel qua stijl en kwaliteit een lange levensduur nastreven. Vanuit dit gedachten goed begon Filippa K in 1993 en dit omvat tot op heden nog steeds de essentie van het merk. Filippa K is een samenwerking aan gegaan met Lena the Fashion Library omdat zij geloven in dit vernieuwende concept. ‘We krijgen hier de kans om te laten zien dat onze kleding de test van tijd weerstaat in zowel kwaliteit als design.’

 

logo

Social Enterprise NL is aanjager van de groeiende beweging van sociaal ondernemers, zodat steeds meer maatschappelijke en economische impact kan worden gecreëerd. De huidige maatschappelijk uitdagingen vragen om een andere economische benadering. Een economie die werkt voor mensen: circulair, armoedevrij en inclusief. Dat vraagt innovatieve oplossingen. Hiervoor zijn ondernemers nodig die geld als middel zien en niet als doel. Sociaal ondernemers, die ondernemen om de wereld te verbeteren. Maar ondernemers kunnen het niet alleen.

 

knhm_participaties-logo_rgb

KNHM Participaties BV richt zich op hen die ondernemerschap combineren met het behalen van maatschap­pelijke doelen. Of het gaat om een organisatie die de lokale economie stimuleert of die ouderen meer bij de maatschappij betrekt, KNHM Participaties BV investeert door middel van geld en kennis. Zij maakt ondernemers minder afhankelijk van subsidies, waardoor die meer ruimte hebben om te investeren in kwaliteit en continuïteit. Zo verschuiven we de focus naar duurzame vooruitgang, in plaats van snelle winst.

 

CM-brown

Chocolatemakers maakt èchte chocola! Oprichters Rodney en Enver kopen alleen hoge kwaliteit cacaobonen in, direct bij de boeren. Branden en concheren, gieten en verpakken, alles doen ze zelf in hun fabriek in Amsterdam-Noord. Chocolatemakers heeft de hele keten in eigen beheer: van boon tot reep en daarin zijn ze uniek in Nederland. Alle producten zijn biologisch gecertificeerd en bevatten geen sporen van noten en pinda’s.

De cacao van de Gorilla bars komt uit het Virunga Nationale Park in Oost Congo. Hier leven de laatste berggorilla’s. Om de aantasting van hun leefgebied door de mens tegen te gaan is er cacao aangeplant aan de rand van het park. De cacao voorziet de bewoners van extra inkomen zodat zij het leefgebied van de gorilla’s niet bedreigen.

 

 

Logo

Soulstores.com is de oudere zus van zegmaarjij.com (ZMJ). Na drie jaar geschreven te hebben over concept stores en bijzondere winkel- en lifestyle concepten, vond oprichtster Talita Kalloe het tijd om van ZMJ een platform te maken waar je u tegen zegt. Vanuit haar werk als freelance journalist voor vakbladen in de mode-, lifestyle- en retail, ontdekte Talita dat er een nieuwe generatie retailers en ondernemers opstond die op hun manier een steentje bijdragen aan een stijlvolle, bewuste en duurzame levensstijl. Op soulstores.com brengt ze winkels en ondernemers in beeld die naar haar idee durven te breken met traditionele systemen. En die op een positieve manier bijdragen aan een duurzame wereld en een bewuste manier van leven.

 

nudge_partners

Nudge verbindt mensen en organisaties om initiatieven van onderaf te realiseren die zorgen voor een positieve en blijvende verandering in onze maatschappij. Door het ondersteunen van bottom-up initiatieven willen we het voor iedereen mogelijk maken om in actie te komen. We doen dat met behulp van ons platform en brede netwerk.

 

greenwish_partners
GreenWish werkt aan meer ruimte voor duurzaam initiatief door coaching, kennis, ervaring en netwerk te bieden aan initiatieven als LENA. GreenWish gelooft in de kracht van gedreven en betrokken burgers, want zij vormen een krachtige motor achter duurzame en maatschappelijke innovatie. Daarnaast adviseert GreenWish overheden en maatschappelijke organisaties over hoe zij kunnen samenwerken met deze initiatieven.

 

seepje_partners

LENA wast met Seepje. Seepje is een 100% plantaardig en fairtrade wasmiddel uit Nepal. Wij wassen onze kleren namelijk met de schillen van de Sapindus mukorossi-vrucht, superschillen die bij aanraking met water een natuurlijke vorm van zeep afstaan. Samen met jou willen wij de wereld schoner en mooier wassen! Want wanneer jij jouw kleren met Seepje wast, zorg je samen met ons voor betere werk- en leefomstandigheden, en natuurbehoud in Nepal.

mariek_partners
Marieke Eyskoot is sustainable fashion en lifestyle-expert en liefhebber, spreker en presentator, auteur en consultant. Ze zet met haar bureau Talking Dress eerlijke kleding en lifestyle op de kaart. Marieke is auteur van de eerste gids voor fair en fashionable fashion: ‘Talking Dress – alles over eerlijke kleding en lifestyle’, en maakte de bijbehorende, gratis fair fashion en lifestyle shopping app (12.000+ downloads). Ze is organisator van forward fashion vakbeurs MINT (dé duurzame modebeurs van de Benelux) en consultant voor (sustainable) modemerken en bedrijven. Haar handelsmerk is de combinatie van mode gemaakt met respect voor mensen en onze omgeving, en geweldige stijl. Marieke geeft LENA advies op het gebied van samenwerkingen met nieuwe labels.

 

VIA HENRI_partners
De stichting ViaHenri is geïnitieerd door Het PR Bureau vanuit de overtuiging dat het leren kennen en het verbinden van mensen, merken en media iedereen helpt vooruit te komen. ViaHenri is een onafhankelijk marketing platform dat nauw verbonden is met Het PR Bureau. De speerpunten waarop ViaHenri zich richt zijn innovatie, inspiratie en het verbinden van mensen. Hiervoor gebruikt het zowel online (social media en blog) als fysieke middelen (ontmoetingsplekken). ViaHenri is LENA’s sparring partner en biedt ondersteuning bij events.