About

LENA the fashion library
About
 

LENA. Het zusje van Doortje Vintage. Vier ondernemende dames uit Brabant. Jarenlange ervaring in de mode industrie. Passie voor innovatie. Een creatieve blik op de wereld. Duurzaamheid als vanzelfsprekendheid. Klaar voor een uitdaging. Amsterdam.

Het idee om een fashion library te starten is jaren geleden tijdens een roadtrip ontstaan. Nu hebben we de tijd, middelen en het team om het ook daadwerkelijk neer te zetten. Vanuit onze mode achtergrond zijn we al jaren op de hoogte van de situatie in de mode industrie, wat onze blik op de wereld heeft doen veranderen. Mode moet leuk zijn, voor iedereen die erbij betrokken is. Dat is onze drijver, daar gaan we voor.

ANGELA

Ik ben de oudste zus. Ik woon in Eindhoven en ben mede eigenaar van Doortje-Vintage. Na een aantal jaren Doortje te hebben was er behoefte aan iets nieuws en ontstond een aantal jaren geleden ‘het idee’. Ik ben van origine een concept denker en vormgever, dus een nieuw innovatief concept ontwikkelen, daar wordt ik wel enthousiast van!!! Ik ben vooral bezig met de identiteit van LENA. Op dit moment is de identiteit nog zeer dynamisch enn blijven we zoeken naar wat goed voelt. Mijn vingers jeuken om aan de slag te gaan met een tastbare plek. Iets wat een beetje een winkel, een beetje een ontmoetingsplek een beetje een bibliotheek is.

DIANA

Ik ben het middelste zusje van de drie, woon ook in Eindhoven en ben mede eigenaar van Doortje Vintage. Hier werk ik voornamelijk achter de schermen waar ik de collecties samenstel en verantwoordelijk ben voor de output van de webshop. Ik heb een grote zwak voor mode en raak geïnspireerd door het vakmanschap van kleding in het verleden, want dat is wel even anders dan nu. Goede kwaliteit is voor mij erg belangrijk, omdat dit kleding een veel langer leven geeft. Met LENA hoop ik deze visie met een groot publiek te kunnen delen. Ik kan niet wachten om een duurzame maar ook fashionable collectie neer te kunnen zetten voor LENA. Goede kwaliteit en mooie unieke kleding moet voor iedereen beschikbaar zijn.

ELISA

Drie jaar geleden kwamen we op het idee van een kleding bibliotheek. De daarop volgende jaren was het een droom zonder er echt iets mee te doen. Nu we echt van start zijn gegaan, bevestigd het mijn gevoel telkens opnieuw. Het is eigenlijk zo’n logisch verhaal! De puzzelstukjes vallen op hun plekje!

Ik heb mode altijd heel leuk gevonden maar hoe meer ik leerde over de verhalen achter onze kledingstukken, des te minder ik zin had om te winkelen. Ik koop om deze reden al jaren zelden iets nieuws, maar altijd tweedehands. Met LENA wil ik graag het bewustzijn met betrekking tot het kopen, kopen en nog eens kopen verhaal creëren. Er moet echt iets veranderen willen we deze mooie planeet nalaten aan toekomstige generaties. Ik weet dat dit gevoel bij veel anderen ook speelt en met LENA kunnen we samen dit gevoel in actie omzetten. BAM!

SUZANNE

Hoi ik ben Suzanne, de enige niet-zus van het gezelschap. Ik ben een aantal jaar geleden freelance voor Doortje gaan werken als fotograaf en ondersteuning bij events. Er is al snel een hechte band ontstaan, waardoor we besloten samen aan dit nieuwe avontuur te beginnen.Na mijn opleiding is de hele mode industrie zoals hij nu is me meer en meer tegen gaan staan, waardoor ik actief ben gaan zoeken naar manieren om meerwaarde te vinden voor mezelf. Daardoor ben ik me gaan focussen op duurzame mode.

Mijn passie voor LENA is enorm groot, en wordt gevoed door de mogelijkheid om dingen te veranderen, iets wat we nu al ervaren! Nieuwe kansen zien en die pakken en dat enthousiasme overdragen op anderen, want samen is het niet alleen leuker, we kunnen ook veel meer bereiken!